G-12 Uittocht

 9,50

Verhalen uit de praktijk van een psycholoog

Auteur: Mariet van Zanten – van Hattum

Beschrijving

In deze publicatie presenteert de auteur, met toestemming van de betrokkenen, vier geanonimiseerde behandelingen uit haar eigen psychologenpraktijk. Zij beschrijft hoe zij daarbij op thema’s uit zingeving en religie stuit. Van de wijze waarop zij met deze thema’s omgaat doet zij een boeiend, prikkelend en leesbaar verslag.

 

  • ‘Mariet van Zanten – van Hattum is een geboren en betrokken vertelster.’ Henk Burggraaff in Bijdragen, International Journal in Philosophy and Theology, 62, 2001, p. 120.
  • ‘Onderhoudend en inspirerend.’ Psychiatrie en Verpleging, 77, 2001, p. 119.
  • ‘Zoals vaak blijkt de beste heler een wounded healer te zijn. Het werkt verademend, religieuze taal eens ongedwongen gesitueerd te zien binnen een proces van psychologische begeleiding, eerder dan andersom (d.w.z. psychologische duiding te krijgen van religieuze taal en ervaring). Jef van Gerwen in Streven, 67, 2000, nr. 7, p. 660.
  • ‘Zeer heldere beschrijvingen, met daarin op vloeiende wijze vervlochten haar eigen professionele en soms ook persoonlijke overwegingen en herinneringen, waarin zowel de menselijke psyche als het werk van een psycholoog als het doorspelen van de beelden en de taal van de bijbel inzichtelijk wordt. Een uiterst toegankelijk, vlot leesbaar boek over een beslist complex thema.’ F. Boon in Titelinformatie Nederlandse Bibliotheekdienst, 28-2-2000.
  • ‘Aan te bevelen.’ Fier, 3, 2000, p. 23.
  • ‘zeer aan te bevelen!’ Samen Kerk, maart 2000, p. 14.
  • ‘Het is Mariet van Zanten gelukt diepgang in haar verhalen te stoppen zonder dat het droge of taaie stof wordt. Haar cliënten worden mensen van vlees en bloed voor je, met wie je meeleeft en waarin je ook nog eens jezelf kunt herkennen.’ Ati van Gent in De Wegwijzer, orgaan van de gelijknamige ‘gereformeerde vereniging ter behartiging van de belangen van hen die in psychische nood verkeren of verkeerd hebben, hun familieleden en andere betrokkenen’, 19, 2000, nr. 2, p. 27.

Inhoud

Voorwoord
Inleiding
Uittocht uit Egypte
Het laatste stukje van de puzzel
Blij en dankbaar
Het stukje zeep_~_Mariet van Zanten – van Hattum_~_

Extra informatie

Uitgever

Nijmegen: KSGV, november 1999

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “G-12 Uittocht” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

The Brand is: Publicaties