2-87 Pijn, strijd en zin

 19,50

Beschrijving

Pijn beïnvloedt je gevoelens, je concentratie, hoe je denkt en handelt. En als pijn chronisch wordt, is deze invloed nog veel groter. Daarmee beïnvloedt pijn niet alleen ons lichaam, maar dringt ook diep door in ons psychologisch functioneren en in onze zingeving of zinbeleving. Bundel met de uitgewerkte lezingen van twee KSGV-studiedagen.

Inhoud

Blz. 7-18 Arjan Braam | Inleiding
Blz. 19-34 Walter Krikilion | Pijn en herstel kunnen dicht bij elkaar liggen
Blz. 35-49 Jessie Dezutter & Siebrecht Vanhooren | Wat voor zin heeft het nog? Chronische pijn en zinbeleving
Blz. 50-65 Jaap Spaans | Pijn hebben en koers houden. Over de rol van levenswaarden in de behandeling van ernstige, onvoldoende verklaarde chronische pijn
Blz. 66-82 Hannemieke Stamperius | Fysieke pijn en de zin van het bestaan
Blz. 83-96 Anita Galle | Kwaliteitsvol leven met chronische pijn
Blz. 97-110 Piet Verhagen | Pijn, lijden en zin in de christelijke traditie
Blz. 111-112 Personalia

Personalia

Prof. dr. A.W. Braam is psychiater en opleider bij Altrecht Geestelijke Gezondheidszorg in Utrecht, onderzoeker bij het VU Medisch Centrum Amsterdam, en vanwege het KSGV bijzonder hoogleraar ‘Levensbeschouwing en geestelijke volksgezondheid, met bijzondere aandacht voor de psychiatrie’ aan de Universiteit voor Humanistiek te Utrecht en lid van het bestuur van het KSGV.

Prof. dr. J. Dezutter is religie- en zingevingspsycholoog. Zij werkt als onderzoeksprofessor aan de KU Leuven (Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen) en is lid van het bestuur van het KSGV.

A. Galle, lic. godsdienstwetenschappen, is seksuologe, psychotherapeute en ervaringsdeskundige.

Dr. W. Krikilion, doctor in theologie en psychotherapeut, is stafmedewerker patiëntenzorg van het Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum te Geel (B) met aandachtsgebieden zingeving, levensbeschouwing, ethiek en cliëntenparticipatie. Hij is lid van de Raad van Advies van het KSGV en coördinator van de KSGV-netwerkgroep Vlaanderen.

Drs. J.A. Spaans is klinisch psycholoog. Hij heeft jarenlange ervaring als psychotherapeut en hoofd van klinieken en dagbehandelingen in de geestelijke gezondheidszorg. Nu is hij verbonden aan het topklinische behandelcentrum Altrecht Psychosomatiek Eikenboom te Zeist.

Dr. H. Stamperius is literatuurtheoretica, schrijfster, schilder, pijn- en creativiteitscoach en ervaringsdeskundige. Naast fictie voor volwassenen en kinderen schreef en schrijft ze over ‘vrouwen en literatuur’, over religiefilosofie en over fysieke pijn. Zie ook stamperius.com.

Dr. S. Vanhooren is opleider bij de postgraduaat opleiding Client-centered therapie Leuven, zelfstandig therapeut en psycholoog in het gevangeniswezen. Hij is lid van de KSGV-netwerkgroep Vlaanderen.

Dr. P.J. Verhagen is als psychiater en groepspsychotherapeut werkzaam bij GGZ Centraal, Ambulatorium Harderwijk, programma persoonlijkheidsstoornissen. Daarnaast is hij onder meer hoofdredacteur van De Psychiater._~_Arjan Braam, Walter Krikilion e.a._~_

Extra informatie

Uitgever

Tilburg: KSGV, december 2015

ISBN

ISBN: 978-90-75886-54-2

Pagina's:

112

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “2-87 Pijn, strijd en zin” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

The Brand is: Publicaties